» Építőipari Útmutató a kerti há
Útmutató a ház szereléséhez - univerzál

Abban az esetben ha pár nappal a szálítás után nem szereli össze a házat ,ajánlatos a panelekat  kellőképen elhelyezni , visszintesen lerakni egymásra , alulra az oldal panelekat , fentre a tető paneleket .( az also panelek alá rakjon pár gerendát vagy a padló deszka csomagokat / falhoz támasztás esetében meggörbül és nehezítti a szerelést .Abban az esetben ha le lessz takarva , gondoskodjon a levegőzésről , soha nem szabad teljesen lezárni a takarót , szellőzést biztosítani kell . Főleg ha a házikó a telken van lerakva a nedvesség a földből a takaró alá halmozódik . Ugyan úgy a padló deszkákat nem szabad a közvetlen napfényben hagyni . A faanyag teljes kiszáradása a ház álló helyzeténél következik be

a./ Eljárási struktúrák / külömböző típusú házak csak a hátsó és oldalfalak számával  , és a tető panel számával külömböznek , az eljárás alapvetően azonos /

 

1/    Készítsünk elő akkus csavarhúzót vagy fúrógépet , megfelelő bitel.

 

2 / Sima és száraz felületre rakja le a padló gerendát a ház terv szerint . Két hosszabb gerenda az első és hátsó , a többi gerendát egyenlő távolságra elosztani . Gerendákat az élére kell helyezni .

 

3/ A padlolapokat úgy kell lerakni hogy azok keret szélével eggyezenek. A léceket az egész épuletben visszentesen helyezze el. Csavarozza le ezeket a léceket az első két kocka szerint . Ezeket a léceket úgy csvarozza le hogy ne legyenek rések . Ezeket a paneleket csavarozza / rogzítse az alaphoz .

4 /A szerelést kezdje a hátsó panellel az alábbi ábra szerint és csavarozza ossze a padlón az alsó panellel eggyüt az ajzathoz .

5 /Ezután a többi panelt is csavarozza a másik panelhez és rögzítse azt is a ajzathoz

6/ Az első panelt hosszú csavarookkal csavarja a hátso panelhez és ezt is rögzítse az ajzathoz . A teljes szerelés után lessz stabil a ház

7/ Ezután hasonló módon a bejárati ajtót rögzítse a panelhez . Rögzítsük a panelhez úgy hogy néhány miliméteres hézak legyen hogy az ajtó zökkenőmentesen zárodjon . Az építés során az ajtó bármikor nyitható .

8/ A felső keret oldalfalait a ház belsejéből négy hosszú csavarral meg kell erősiteni , amely ebben a szakaszban biztositja a ház stabilitását. Ezek után a háromszög paneleket rögzítse az oldal panel tetejére , majd helyezze el a tető paneleket tartó gerendát .

9/ A háromszög panel csatlakozása alatt csukva kell tartani az ajtót és hézakot kell hagyni az ajtó és a háromszög panel és az ajtó felső része között  Kövesse ugyanazt az eljárást a hátsó végén . Eggyes házaknál lehet egy harmadik háromszög vagy több ami a  tető stabilizását biztositja . Eggyes tipusoktól függően lehet több háromszög panelt is berakni / ha a hossza tobb mint 4 m .

10 / Háromszögü csúcs homlokzat panelekbe úgy helyezze el a csúcsgerendát , hogy elől 10-15 cm kilógjon .

Két gerendát csavarozza a két háromszögü panel tetejére kb.a felére . A felső gerenda és a két tarto gerenda síkba legyen a háromszög panel tetejével . Merőlegesen tarto gerendákra csavarozza fel a tető panelt.

11/ Helyezze fel az első tető panelt az eggyik oldalra és utánna szembe a másik oldalt is .Ezután csatlakoztassa a többi panelt ugyan ebben a sorrenben ./ amennyiben hat vagy több tetőpanelből áll a tetőzet abban az esetben a cserepes lemez felrakása a közepétől induljon jobb és bal irányba / Ezek után a takaró léceket csavarozza fel hogy a nyílásokat elzárja . A tető paneleket csavarozza hosszú csavarokkal a tető gerendához . Ezek után a homlok deszkát csavarozza fel az első és hátso háronszög panel oldalára és a szegélyeket az oldal panelekhez .ezt az eljárást ismételje meg a a ház másik oldalán is .

12/ A maradék csavarokat használja fel a panelek további megerősitése céljára .

13/ Kapcsok vagy rövid csavarokkal erősitse fel a takaró léceket az elso es hátso homlokzatra .

14/ Az oldal falakra rövid csavarokkal rögzítse a takaró léceket .

15/ Az bitumenes zsindely lapokat szabja méretre , és ugy helyezze fel hogy a ragasztóval bevont felület kapcsolódjon a ráfedő rétegre. Amikor ezeket a müveleteket végzi fokozottan figyeljen arra hogy ne sértse meg a tető paneleket . ezen munka folyamatokat midíg a panel aljától fölfele kell végezni , hogy pontosan  fedjék egymást .

16/ A kulső felületeket időjárás iszontagságait időálo festékkel ajánló kezelni .

17/ A munkálatok befelyezése után a nyílás zárokról távolítsa el a védő fóliát .

18/ A ház most már teljesen készen áll a használatra .

ZmFiNTk2Nj