Top Kérdések
Top Kérdések

Műszaki adatok:

Mi a szállítás része, ill. mit tartalmaz, mire van még szügségem?

A szállítmányt a kerti ház szereléséhez szükséges szerelvények képezik, azaz  gerenda vázszerkezet, padlódeszkák, kerület és tetőpanelek, listák, aszfaltozott tetőborítás,  kötőelemek / csavarok, szegecsek, pántok /. Csavarhúzót, kalapácsot,  valamint eszközöket, azaz hengert esetleg ecsetet, az összeszerelés előtti ill. utáni felület kezeléshez,  szükséges bebiztosítani.

A kerti ház készülhet padló nélkül is? Állatok részére szeretném.

Igen, padló nélkül is lehetséges a rendelése és szállítása, követelményüket tüntessék fel a „megjegyzések“  oszlopába, így a vételárból a nagy méretű kerti házaknál  700,-Kč, közepes méretű kerti házaknál  35,-€ és a kis méretű kerti házaknál 6,-€ magasságú összeg számolódik le. A faház  ezekután füves részre a  keretre építhető fel. / Amennyiben a faház nincs hozzá csavarozva, rögzítve a padlóhoz, ajánlatos a földhöz való rögzítése. /

Lehetséges a kerti ház megrendelése nagyobb nyitóajtóval, vagy csak  egyszárnyú ajtóval?

Igen, lehetséges 35,-€ pótdíj ellenében, követelményüket tüntessék fel a „megjegyzések“  oszlopába, továbbá a szabványosított nyitóajtó mellett lehetséges nagyobb / szélesebb / duplaszárnyas, ill. szűkebb egyszárnyas nyitóajtó elhelyezése is. Az Önöknek megfelelő nyitóajtó szélességét  kérem tüntessék fel a megjegyzések oszlopába, de praktikus oldalról nézve legalább 90 cm-eset ajánlunk.  Amennyiben szélesebb duplaszárnyas nyitóajtót választanak, ezt csak a kerti ház elülső részén jobb és bal oldalán található,  minimálisan 10 cm-es,  pántokkal felszerelt,  kemény részhez  szerelhető.

Lehetséges a kerti ház rendelése nagyobb padlózattal, pl. 1 m-es ajtó előtti terasszal?

Igen, lehetséges, kérem követelményüket tüntessék fel a „megjegyzések“  oszlopába,  Önökkel szembeni  esetleges pótdíj követelményünket  jóváhagyásunkal együtt megküldjük.

Változtatható az ablak elhelyezése, ill. eltávolítása?

A közép méretű és nagy méretű kerti házaknál az oldal panelek egyformák és változtathatóak, tehát az ablakot magába foglaló panel más helyre is helyezhető. Amennyiben oldal- , vagy elülső ablak mentes kerti házat szeretne , kérem tüntesse fel a megjegyzések oszlopába és a kerti ház vételárából 13,-€ összeget számolunk le.

Mennyire bonyolult az összeállítása?

Két embernek a szerelés ideje nagyjából pár órát vesz igénybe. Amennyiben  műszaki képességük hiányos, az összeállítását rendelhetik nálunk is.

Mikor szükséges a felületkezelés? Mivel? Felületkezeléssel ellátott kerti házat is lehet rendelni?

A kerti ház felületkezelése a szerelés előtt / részekben /,  illetve utána  / mint egész / lehetséges. Szükséges, hogy a kezeléshez fára vonatkozó eszközök legyenek felhasználva, amelyek a víz fába való behatolását meggátolják, ezért a kombinált termékek, azaz az impregnáció és a szín egybeni használatát javasoljuk.  Esetleg  márt impregnált és színes lazúrral ellátott kerti ház kiszállítását is javasolhatunk.

Milyen alapozás szükséges a kerti házhoz?  Szükséges-e rögzítő kengyel és vázszerkezet?

A kerti ház alá egyenes alap szükséges.  Faházaink gerenda vázszerkezetre épülnek  / kerületi négyzet, vagy téglalap néhány belső szerkezeti gerendával/.  A vázszerkezet füves részre helyezhető, ill. burkolókő segítségével aláhalyezhető / azonban nem elég csak a sarkakba, több helyre is szükséges, hogy a padló ne hajoljon be, rálépéssel könnyen kipróbálható /, természtesen a faházat beton vagy elsimított kavics alapokra is el lehet helyezni.  Amennyiben a faház a padlóhoz csavarokkal rögzített és így megterhelt, nem szükséges  a lehorgonyzása.  Ha padló mentes faházat igényel pl. állatok számára, ajánlatos az alapzathoz lehorgonyozni. A rövidebb mint 2m-es oldalfalakkal ellátott faházakat mindig szükséges az alapzathoz  lehorgonyozni.

 

Szállítás:

Milyenek a szállítási költségek?

A szállítási költségek egész Szlovákia területén egységesek.  A viteldíj össege a szállított termék teljes súlyától  függ.  Abban a pillanatban, amikor a szállítási és a fizetési módot kiválasztotta,   a viteldíj automatikusan hozzá számolódik a megrendeléshez.

Milyen csomagoló anyagot használnak?

A kerti házat részekben / panelekben /, ill. néhány darab csomagban szállítjuk, esetleg lehetséges a palettákon történő szállítás is.  Egy embernyi erő elegendő a részek áthelyezéséhez.

A faház lerakásánál segít a szállítást intéző gépjármű vezető? Mennyi segítő kéz szükséges?

A gyors lerakás elérése végett a lerakást a gépjármű vezető egy maga végzi el, nem több mint pár perc alatt. Amennyiben szükséges a csomagok más helyre való elhelyezése, pl. a ház mögé, ajánlatos egy vagy két személy biztosítása / többnyire a szállító cégek gépjármű vezetői a szállítmányt csak a kapu bejáratához kötelesek kézbesíteni, ahova a palettákat lerakodó kocsi odafér, esetleg addig amíg lehetséges, de a kézi lerakodást pótdíj illeti, vagy Ön és a gépjármű vezető egyéni megállapodása  szerint  történő lerakás is szóba jöhet/.

Mikor kézbesítik a számlát?

A számlát a szállítást intéző gépjármű vezető adja át, vagy e-mail postával történik.

Mikor értesítenek a szállítás  időpontjáról?  Lehetséges a hétvégi szállítás is?

A szállítás időpontjáról  pár nappal a szállítás előtt értesítjük, a pontos órát a gépjármű vezető egyezteti. Tekintettel arra, hogy a gépjármű vezető egyszerre mindig több szállítmányt biztosít, ezért az időpontot  az útvonalon történő sorrend szerinti kirakodás határozza meg és ezt a gépjármű vezetője nem befolyásolja. Amennyiben kifejezetten pontos időpontot szeretne a szállításhoz, kérjük ezt tüntessék fel a „megjegyzések“  oszlopába, ha módunkba áll a szállítási útvonal tervezése folyamán ezt figyelembe vesszük, de nem mindig lehetséges.

Amennyiben nem tudom a kerti házat azonnal összeszerelni, hogyan helyezzem el?

A kerti ház kb. 12-16 lapos panelekben és további néhány csomagban,  listákkal és deszkákkal   van leszállítva. A  garázsban a fal mellett a legegyszerűbb elhelyezni / a faltól csak 50 cm vesz igénybe /, vagy  a ház oldalához nekitámasztva és ponyvával letakarva, további lehetőség, hogy egymásra rakódik,   1m magasságban 180x150 cm területet vesz igénybe és ajánlatos ponyvával letakarni /, alátételnek készítsenek egy pár régebbi gerendát vagy két palettát/.

NTcwM